Welkom bij TJV Westermaat

Onze tennisbanen in de winter

In de winterperiode zal op de homepage van de website (rechterzijde) duidelijk zichtbaar zijn of de banen bespeelbaar zijn of niet. Houdt deze dan ook goed in de gaten.

Voor de duidelijkheid zijn onderstaand de richtlijnen aangegeven voor het gebruik van onze kunstgrasbanen bij winterse omstandigheden. Deze richtlijnen geven aan wanneer de banen wel en niet bespeelbaar zijn.

Wij vragen je dan ook hiernaar te handelen!

Vorst

Bij vorst kan er zonder problemen gespeeld worden. De banen worden door betreding bij vorst niet beschadigd. De toplaag wordt door de vorst wel hard en kan glad zijn, dit kan extra blessuregevaar opleveren. Wees dus voorzichtig!!

Sneeuw

Het is absoluut verboden om de sneeuw met sneeuwschuiver of bezem te verwijderen. Tegelijk met de sneeuw verdwijnt er te veel zand. Spelen is dan slecht voor de grasmat. Bovendien is het beter als de laag sneeuw egaal blijft en overal gelijkmatig dooit. Kortom bij sneeuw moet de natuur zijn gang gaan en kan er NIET getennist worden.

Opdooi

Bij opdooi gebeurt het volgende. Na een langere periode van vorst is de ondergrond bevroren en vormt een dikke harde laag. Als de toplaag gaat dooien kan het smeltwater van sneeuw en/of ijs niet wegzakken naar de drainage, het wordt tegengehouden door de bevroren onderlaag. De toplaag en een gedeelte van de lavafundering worden onstabiel door het vele water tussen de lava korrels. Het veld voelt bij betreding zacht en ‘sopperig’ aan. Door de onstabiele lavalaag trapt u kleine deukjes in de fundering die alleen door een gespecialiseerd bedrijf hersteld kunnen worden, met alle financiële gevolgen van dien. De banen mogen in de opdooi periode, die vaak van korte duur is, dan ook niet betreden worden. Er kan NIET getennist worden.

 

Kortom:

Bij sneeuw, ijzel en opdooi de banen NIET BETREDEN en mag er zeker  NIET GESPEELD worden!


Het gaat om het behoud van onze banen.

 

Hartelijk dank voor je medewerking!!

Zoeken

Tennisbanen bespeelbaar

spelen

Sponsors

  • Berghorst
  • A.Hak
  • Jan Dekker
  • Keik!
  • Haro Media
  • Intersport
  • WerkBonPdf

Social Media

facebook icon twitter logo

Copyright © 2014 TJV Westermaat
All Rights Reserved